Dom a byt

5 spôsobov, ako sa zbaviť ovocných mušiek v kuchyni


Najlepšia rada, je uchovávať čerstvé ovocie na zapečatených miestach, ale ak už ich doma máte, toto vám už nepomôže. Tu sú spôsoby ako sa ovocných mušiek zbaviť.

pomeranč

1. Nefiltrovaný jablčný ocot
Nalejte ho trochu do pohára alebo jednoducho odstráňte viečko z jeho fľaše. Potom zakryte otvor plastovou fóliou a zaistite gumičkou. Napichajte do fólie dierky, aby mohli stúpiť mušky dovnútra. Oni nedokážu odolať vôňi octu a keď sa dostanú dovnútra, nebudú môcť potom odísť. Takto sa ich efektívne zbavíte, bez použitia zbytočnej chémie.

ocet

2. Jablčný ocot a mydlo
Ak zistíte, že vaše ovocné mušky nedokážu prejsť cez fóliu, skúste pridať pár kvapiek mydla do misky s octom a nechajte ju odkrytú. Mydlo umožní, aby sa mušky v octe ponorili a potom následne utopili. Toto je tiež veľmi jednoduchý trik.

3. Kužeľ z papieru a kúsok ovocia
Do nádoby dajte trochu jablčného octu a kúsok zrelého ovocia. Potom poskladajte kúsok papiera do tvaru kužeľu a zalepte ho, aby bol naspodu úzky otvor. Ovocné mušky sa dostanú dovnútra, ale nebudú sa môcť dostať von.

4. Mlieko, cukor a korenie
Zmiešajte šálku mlieka, 4 lyžice kryštálového cukru a 2 lyžičky mletého korenia v hrnci. Túto zmes varte spolu asi 10 minút za stáleho miešania. Potom ju nalejte do plytkej misky. Mušky budú k tejto zmesi pritiahnuté a potom sa v nej utopia.

5. Červené víno
Rovnako ako vôňu octu, malé mušky milujú vôňu vína. Skúste nechať otvorenú fľašu s trochou červeného vína otvorenú a uvidíte, že za chvíľu sa vám mušky budú vo víne topiť.
Pri zbavovaní sa nežiadúceho hmyzu v domácnosti alebo na záhrade, je lepšie používať domáce metódy bez chémie. Nielenže tým šetrite životné prostredie, ale aj ušetríte peniaze, lebo ocot, víno, mlieko, cukor a korenie má doma každý. Týmito metódami neohrozíte ani svojich domácich miláčikov a malé deti, ktoré by mohli jed zjesť.